akyaka koyları ve plajları

Akyaka Koyları ve Plajları : Denize Girilebilecek 14 Yer

Muğla’da nerede denize girilir diye sorarsanız bunun için bir çok yer sayabilirim size ama bu cevaplar arasında Akyaka Koyları ve Plajlarını farklı bir yere koyarım. Akyaka koyları ve plajlarının masmavi, tertemiz, cam gibi bir denizi var. Denize daldığınızda balıklarla yüzüyorsunuz, denizden başınızı gökyüzüne kaldırdığınızda ise Akyaka’nın yemyeşil dağlarını görüyorsunuz ve direkt kendinize aman Allah’ım ben cennette miyim diye soru soruyorsunuz.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Akyaka koyları ve plajları bizim Muğla’daki en favori yerlerimiz arasında yer alıyor. Eminim siz de bu yerleri beğeneceksiniz. Sadece Akyaka değil Muğla genelinde birbirinden güzel koy ve plaj var. Muğla genelindeki en favori koylarımız için bu yazıma (https://bujuyollarda.com/mugla-koylari-ve-plajlari/) göz atabilirsiniz. Hadi şimdi gelin Akyaka’nın güzel koyları ve plajlarını detaylıca keşfedelim.

Not: Aşağıda yazdığım plaj ve koyların tamamını keşfetmek istiyorsanız Akyaka’da konaklamanız ve burada tekne turuna katılmanız gerekiyor. Akyaka’da tekne turu için “Akyaka Tekne Turu Tavsiyesi” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Bu yerlerin dışında Akyaka’da başka nereleri gezebilirim diyorsanız “Akyaka Gezilecek Yerler” yazım imdadınıza yetişir.

Akyaka Koyları ve Plajları

2011 yılında “Yavaş Şehir” (Cittaslow) unvanı alan AkyakaGökova Körfezi’nde mavi ile yeşilin uyumla dans ettiği bir yer. Akyaka’nın koyları ve plajları Gökova Körfezindeki en favori yerlerimiz arasında. Deniz ve doğa efsane. Hele bir de deniz dalgasızsa değme keyfime dersiniz.

Akyaka koyları ve plajları listeme Akyaka’nın en bilindik yeri olan Akyaka Plajı ile başlıyorum. Ama öncesinde tabiki koy ve plajları gösteren haritamız.

Akyaka Koyları ve Plajları Haritası (Aşağıda haritadaki sıra numaralı koy ve plajların ismini görebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde gezi planı çıkartmak için zoom yapabilirsiniz.)

Akyaka Koyları ve Plajları

  1. Akyaka Plajı
  2. 72 Merdiven Koyu
  3. Albay Koyu
  4. Burun Koyu
  5. Akvaryum Koyu
  6. Maden İskelesi Plajı
  7. Çınar Plajı
  8. Sevgililer Koyu Plajı
  9. Ufuk Plajı
  10. Turnalı Boncuk Koyu
  11. Akbük Koyu – Gökova
  12. Kite Beach
  13. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı
  14. İncekum Plajı

Akyaka Halk Plajı – Akyaka Plajı

akyakada gezilecek yerler

akyaka plajları

Akyaka Plajı, Azmak Nehri ve Ege Denizi’nin buluştuğu yerde bulunuyor. Burası gerçekten efsane güzellikte bir plaj. Akyaka Plajı, Akyaka gezilecek yerler listesinin en başında yer alıyor. Akyaka’da gün batımını kesinlikle bu güzel plajda izlemelisiniz. Burada güneş Gökova Körfezi üzerinden batarken resmen gösteri yapıyor. Gelelim plajın detaylarına.

Akyaka Plajı Nasıl ve Yorumlar

Açıkça belirteyim ki; biz denize girmek için Akyaka Plajı’nı tercih etmiyoruz. Çünkü yazın burası çok ama çok kalabalık. Bir de Akyaka Plajı kumlu bir plaj. Biz taşlık plaj seviyoruz. Yazının devamında göreceğiniz Akyaka’daki favori plajlarımız bize göre çok daha güzel.

Akyaka Plajı kumdan oluşan ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj. Plajda deniz kolay kolay derinleşmediği için iyi yüzme bilmeyenler burayı tercih edebilir. Deniz sahilden 200 metreye kadar boyunuzu aşmıyor. Mavi bayraklı Akyaka Plajı, “engelsiz plaj” unvanını da sahip. Akyaka Plajı’nda işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi havlunuzu serip dilediğiniz gibi plajın keyfini çıkarabilirsiniz.

akyaka denizi güzel mi
Akyaka Plajı Gün Batımı

Akyaka Plajı’nda yapılması gereken en önemli şey gün batımını izlemek. Gezinizi Akyaka Plajı’nda gün batımına denk getirirseniz güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Tabi güneş güzel kızıllığını size bağışlarsa.

Akyaka Plajı Nerede ?

Akyaka Plajı, Akyaka’nın merkezinde bulunuyor. Akyaka Plajı’nın sol tarafında Azmak Nehri kalıyorken, sağ tarafında Akyaka Orman Kampı tarafı kalıyor. Akyaka Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

72 Merdiven Koyu

akyaka koyları
Akyaka Koyları ve Plajları – Saymadım ama 72 merdiven bu

Akyaka Orman Kampı sınırları içinde kalan 72 Merdiven Koyu, 72 tane dik ve dar bir merdivenle inilen küçük ve özel bir koy. Akyaka’daki diğer koy ve plajlar gibi bu koyun da manzarası çok güzel. Gökova Körfezi eşsiz güzelliği kendini burada da gösteriyor.

72 Merdiven Koyu’nda deniz turkuaz renginde. Suyun alt kısmı ılık, yüzey kısmı ise üst akıntı olmasından dolayı soğuk. Burada denize küçük bir beton platform üzerinden giriliyor. Son gittiğimizde buraya tahta bir platform yapmışlardı. Bu platform oldukça güzel olmuş. Tam sandalye atıp keyif yapmalık. Ağaçlar da doğal şemsiye. Gel keyfim gel durumu.

72 Merdiven Koyu Nerede ?

Aklınızda bulunsun 72 Merdiven Koyu küçük olduğu için burada denize girebilecek kişi sayısı sınırlı. Bu koy, Albay Koyu ile neredeyse yan yana. Konumu harita üzerinde görebilirsiniz. Bu koya Akyaka Orman Kampında bulunan kafenin hemen arkasındaki patika yoldan gidiyorsunuz. Orman Kampının konumu burada. Orman Kampına Akyaka’nın Azmak Nehri tarafı değil de diğer en uç noktasında bulunan merdivenleri çıkarak ulaşabilirsiniz.

Albay Koyu

akyaka koyları

Albay Koyu, Akyaka Orman Kampı sınırları içerisinde kalıyor. Buraya koydan ziyade koycuk diyebiliriz.:) Albay Koyu’nda deniz biraz dalgalı. İyi yüzme bilmiyorsanız bu koyda denize girmeyin ! Burada yapılacak en güzel şey tahta platformun üstüne sandalye atıp manzara eşliğinde keyif yapmak. Bu koyda kendinizi çok özel hissedeceksiniz, çünkü Albay Koyu küçük, özel, sanki size tahsis edilmiş bir yer izlenimi veriyor.

Akyaka Albay Koyu’nun Hikayesi

Albay Koyu hakkında bir çok rivayet bulunmakta; Rütbesi albay olan bir asker çok kıskançmış ve eşinin kalabalık bir yerde denize girmesine izin vermiyormuş. Albayın eşi ancak bu koyda albayın askerlerinin denize arkaları dönük dizilmesi ile yüzebiliyormuş. Başka bir rivayete göre de albay çok sevdiği oğlunu ansızın kaybetmiş ve bu acıyla koya gelip burada kalmaya başlamış.

Albay Koyu’nun gerçek hikayesine gelince; Albay, 1950’lerden beri oğlunu alıp bu bölgede kamp kurarmış. Albay sürekli bu bölgede kalınca halk tarafından burası Albay Koyu olarak anılmaya başlanmış.

Albay Koyu Nerede ?

Akyaka Orman Kampı’nın içindeki kafenin arkasında bulunan inen patika bir yol sizi Albay Koyu’na götürecek. Tekrar belirteyim, burada denize merdivenle iniliyor, deniz derin ve dalgalı. İyi yüzme bilmiyorsanız burada denize girmeyin. Albay Koyu’nun konumu haritada 3 numaralı yerde.

Burun Koyu

akyakada gezilecek yerler
akyaka koyları
Akyaka Koyları ve Plajları : Burun Koyu’nun Yeni Hali

Akyaka Burun Koyu, Albay Koyu’ndan hemen sonra geliyor. Patika yollarla bu koya kolayca ulaşabilirsin. 72 Merdiven Koyu – Albay Koyu – Burun Koyu ve Akvaryum Koyu hemen peşi sıra dizilmiş koylar. Tabela yok ama buraları kolayca bulabilirsiniz.

Gökova Körfezi manzaralı Burun Koyu ismini sağ kısmında buruna benzeyen çıkıntıdan alıyor. Ula Belediyesi buraya da tahta platform yapmış. Bu tahta platformlar oldukça güzel olmuş. Eskiden kayalık olduğu için tehlike arz edebiliyordu.

Burun Koyu’nda denize girebileceğiniz birden fazla merdiven bulunuyor. Deniz burada derin ve zaman zaman dalgalı olabiliyor. İyi yüzme bilmiyorsanız bu koyda denize girmeyin ! Gelirken yiyecek, içecek ve sandalye konusunda hazırlıklı gelin çünkü burada herhangi bir bir tesis yok. Konum haritadaki 4 numaralı yer.

Akvaryum Koyu

akyaka koyları

Akyaka’daki bir diğer bakir koylardan biri olan Akvaryum Koyu hemen Burun Koyu’ndan sonra geliyor. Bu koy Akyaka Orman Kampındaki taş evlerin hemen altında bulunuyor. Yukarıdaki 3 koyla beraber toplamda bu 4 koyun yapısı birbirine benziyor. Eğer biri kalabalıksa diğer koyda şansınızı deneyebilirsiniz.

Akvaryum Koyu’na fotoğraftan da göreceğiniz üzere taşlı bir yoldan iniliyor. Tahta platform buraya da yapılmış. Merdivenden cumburlop denize atlayabilirsiniz. Atlarken kayalara dikkat. Tekrar belirteyim iyi yüzme bilmiyorsanız bu 4 koyda denize girmeyin. Bir de çocuklu aileler için bu koylar uygun değil.

Gökova Körfezi manzaralı Akvaryum Koyu ile beraber muhteşem 4’lü koyumuzu bitirdik. Bundan sonraki koylar Akyaka – Akbük yolu üzerindeki koylar. Ta ki Kleopatra Plajı’na kadar. Eğer Akyaka’ya ilk defa geldiyseniz bu 4 koyu görüp geçin derim. Denize girmek için Akyaka’da çok daha güzel koylar var. Fakat derinlerde ve soğuk sularda yüzmeyi seviyorsanız adres bu 4 koy.

Maden İskelesi Koyu

akyakada gezilecek yerler

Akyaka Orman Kampını araba ile geçtikten hemen sonra gelen Maden İskelesi Akyaka’ya göre daha sakin bir yer. Akyaka’nın kalabalıklığından sıkılırsanız ya da daha tenha bir yerde denize girmek isterseniz buradaki iskeleden denize girebilirsiniz. Tenha diyiyorum fakat yazın yüksek sezonda burası da oldukça kalabalık olabiliyor.

Maden İskelesi’nin bulunduğu yerde bir çok otel ve tesis var. Bu işletmelerin plajlarından faydalanabilirsiniz. Zaten burada işletmelerden denize girecek bir yer kalmamış. İşletmeler her yeri işgal etmiş durumda.

Araç ile ulaşımın daha kolay olduğu Maden İskelesi Koyu’nun konumu burada.

Çınar Plajı

akyaka gezilecek yerler çınar plajı
Akyaka Koyları ve Plajları – Çınar Plajı

Akyaka koyları ve plajları listemizde Akyaka – Akbük arası bizim favori güzergahımız. Bu rotada bol bol plaj var. Listedeki en favori plajımız da zaten burada.

Bu güzergahtaki ikinci durağımız Çınar Plajı. Çınar Plajı Akyaka’ya sadece 4 km uzaklıkta bulunuyor. Burası Ölüdeniz’e çok benziyor ve Ölüdeniz’in minyatürü gibi. Buranın konumu ve doğası gerçekten inanılmaz güzel. Çınar Plajı’nda deniz Azmak Nehriyle birleştiği için deniz suyu biraz soğuk. Plaj küçük taşlardan oluşuyor.

Çınar Plajı’nın işletmesi özel bir işletme tarafından yapılıyor. Burada yazın araç parkı ücretli bunun yerine aracınızı plaja inen yol üzerine park edip plaja yürüyerek geçebilirsiniz. İşletme gerçi yol kenarına duba koyarak uyanıklık yapmaya çalışmış ama bu durum aklınızda bulunsun. Buradaki işletmede fiyatlar pahalı aklınızda bulunsun. İşletmenin kendini geliştirmesi lazım.

Not: Akyaka Akbük arasında orman ile deniz iç içe olduğundan bu kısımlarda arı sayısı biraz fazla. Çocuk varsa dikkatli olmanızda fayda var.

Akyaka Çınar Plajı Nerede ?

Çınar Plajı Akyaka’ya oldukça yakın konumda. Maden İskelesi tarafından bu plaja ulaşıyorsunuz. Çınar Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sevgililer Koyu Plajı

Akbük yolu üzerinde bulunan Sevgililer Koyu Plajı oldukça bakir kalmış bir koy. İnsanlar artık Akyaka’dan ve kalabalıklığından sıkılıp farklı ve bilinmeyen koy arıyor. Bu arayışta genelde Akyaka – Akbük arasındaki koylarda son buluyor. Sevgililer Koyu Plajı da bu yol üzerinde yer alıyor. Burası patika yol ile inebileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Plajın denizi taşlık ve Akyaka’ya göre daha berrak. Fakat sıkıntı arılar ve deniz kestaneleri. Eğer burada denize girecekseniz yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Bunun dışında bu koyda herhangi bir tesis yok. Yiyecek içecek noktasında da tedarikli gelin. Konum burada.

Ufuk Plajı

Yine Akbük yolu üzerinde bulunan Ufuk Plajı, Akyaka’daki bakir koylardan biriydi. Biriydi çünkü insanlar ne zaman akın etti buraya beraberinde koy da çöp dolmaya başladı. İnsansanız lütfen ama lütfen bu koylara çöp bırakmayın. İnsan gibi doğayı kullanın.

Ufuk Plajına araç ile iniş var ama yol çok bozuk. Plaj taşlık. Herhangi bir tesis yok. Gelirken tedarikli gelmenizde fayda var. Deniz oldukça temiz fakat deniz kestanesi olayı burada da var. Deniz ayakkabısını unutmayın. Konum burada.

Akyaka Turnalı Plajı

akyaka koyları ve plajları turnalı koyu
Akyaka Koyları ve Plajları : Turnalı Plajı
aykaya turnalı plajı

Akyaka koyları ve plajları yazımıza bizim en favori yerlerimizden biri olan Turnalı Koyu ile devam ediyoruz. Turnalı Koyunu gerçekten çok ama çok seviyoruz. Bu koyda sizi inanılmaz güzel bir deniz bekliyor. Akyaka’nın kalabalıklığından sıkıldıysanız ve masmavi bir denize girmek istiyorsanız burayı şiddetle öneririm.

Sessiz sakin enfes bir manzaraya sahip Turnalı Koyu, yazın bile çok kalabalık olmuyor. Burada işletme tarzı bir yer yok. Köylü ablalar ayran gözleme gibi birkaç şey satıyor. Buraya gelirken yiyecek noktasında tedbirli gelirseniz daha güzel olur.

Şezlong şemsiye isterseniz koya yakın pansiyonların kiralama hizmeti var. 40-50 TL’ye 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralayabilirsiniz. Deniz taşlık olduğu için yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Son olarak Akyaka’da kamp yapmak isterseniz burası kamp için oldukça ideal. Kendi çadırınız olması şartıyla burada güzel bir kamp yapabilirsiniz.

Burası için özel olarak söylüyorum. Turnalı Koyu’na bizim tavsiyemizle giderseniz ve burayı beğenirseniz yorumlarınızı aşağıda bizle paylaşmayı unutmayın.:)

Akyaka Turnalı Koyu Nerede ?

Akyaka Turnalı Koyuna gitmenin en kolay ve güzel yolu kendi aracınızla buraya ulaşmak. Akyaka Turnalı Koyu arası yaklaşık 17 km. Akbük’e giderken aracınızla küçük bir patika yoldan denizin kenarına kadar inebiliyorsunuz. Turnalı Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Akbük Plajı

muğla akbük koyu ve plajı
Akyaka Koyları ve Plajları – Akbük Plajı

Cam gibi bir deniz, masmavi sular ve enfes bir manzara. Akbük, Akyaka gezilecek yerler listesinin parlayan yıldızı. Akbük Koyu, Akyaka merkeze 25 km uzaklıkta bulunuyor. Akbük Plajı’nın denizi akvaryum gibi ve burada balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Akbük’te deniz birden derinleşiyor, sahili çakıl taşlı ama denize girdikten sonrası ince kum oluyor. Deniz suyu sıcaklığı gayet ılık.

Yazın burası oldukça kalabalık oluyor. Kalabalığa kalmamak için sabah erkenden buraya gelebilirsiniz. Burada yeme-içme için güzel alternatifler var. Aşırı sıcaklar sizi bunalttığında buranın yerel marketi Çakmak Market’ten Gara Guzu, Bodrum Mandalina Gazozu, Goca Moğla Gazozu gibi yerel lezzetlerle serinlemeyi unutmayın 🙂

muğla akbük koyu ve plajı
Akyaka Koyları ve Plajları – Akbük Drone Görüntüsü

Akyaka Akbük Koyu’na Nasıl Gidilir ?

Akbük Koyu’na araçla ya da dolmuşla gidebilirsiniz. Araç ile gidişler için Akyaka Akbük arası 25 km ve yol tek şeritli. Yolun dar olmasından dolayı araç kullanırken dikkatli olun. Dolmuşla buraya gelmek için Akyaka’dan kalkan dolmuşlarla buraya gelebilirsiniz. S.S. 171 Nolu Muğla-Akbük-Ören Taşıyıcılar Kooperatifi dolmuşları yıl boyunca hizmet veriyor. (İrtibat Tel: 0536 834 71 75 – 0535 844 19 51)

Akbük Koyu Nerede ?

Akbük, Bodrum’a 80 km, Marmaris’e 55 km, Milas ilçesine 60 km, Muğla iline ise 52 km mesafededir. Akbük ile Bodrum-Milas Havaalanı arası 70 km Akbük ile Dalaman Havaalanı 85 km. Akbük Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Not: Akyaka Akbük Koyu’nu, Aydın Didim’de bulunan Akbük ile karıştırmayın. İkisi farklı yerler bilginiz olsun. Akbük ile ilgili yazdığım detaylı gezi rehberi burada. (https://bujuyollarda.com/mugla-akbuk-koyu-ve-plaji/)

Akyaka Kite Beach

akyaka koyları ve plajları
Akyaka Koyları ve Plajları – Kite Beach

Türkiye’de kitesurf denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Akyaka Kite Beach upuzun bir plaja sahip. Seyahat ve spor severler buraya kitesurf için geliyor.

Plajda rüzgar püfür püfür. Plajda ihtiyacınız olabilecek her türlü imkan var. Kitesurf öğrenmek istiyorsanız burası çok ideal bir yer. Kite sahiline Akyaka’dan kıyıdan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Plajda kitesurf yapmak için eğitim almanız gerekiyor. Bunun için surf okulları mevcut. Girmeden önce buradaki okulların sitelerinden fiyat araştırması yapabilirsiniz. Rüzgar bol olduğundan Kite Plajı’nda, Kiteboard öğrenmek ve geliştirmek çok daha kolay oluyor.

Akyaka Kite Beach’in haritadaki konumu burada. Buranın herhangi bir giriş ücreti yok.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı

sedir adası gezi rehberi
sedir adası gezi rehberi

Marmaris Koyları ve Plajları listesinde yer alan fakat Akyaka’ya konum olarak yakın olan Kleopatra Plajına geldik. Kleopatra Adası namı diğer Sedir Adası aslında coğrafi olarak Muğla’nın Ula ilçesine bağlı iken genelde Marmaris ile anılıyor. Sedir Adası, özellikle Kedrai Antik Kenti ve ünlü Kleopatra Plajı ile anılıyor.

Sedir Adası’na nasıl gidilir ? 

İlk olarak Sedir Adası, Muğla’ya 62 km, Marmaris’e 23 km mesafede konumlanıyor. Adaya Marmaris’in Çamlı Köyü’nden düzenli olarak yapılan tekne seferleriyle 45 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Son olarak buraya kadar gelmişken İncekum Plajı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz çok kapsamlı yazdığımız Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Hakkında Her Şey (https://bujuyollarda.com/sedir-adasi-ve-kleopatra-plaji/) başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

İncekum Plajı

incekum plajı

Akyaka – Marmaris arasında kalan ve Akyaka’ya yakın konumda yer alan bir diğer güzel plaj İncekum Plajı. İncekum Plajı’nın denizi tertemiz ve cam gibi. Plaj, Akyaka’ya yaklaşık 28 km uzaklıkta yer alıyor.

İncekum Plajı girişi ücretli. İçeride şezlong, şemsiye kullanırsanız bu ücret de ayrıca alınıyor. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek serbest. Yanınızda bol miktarda içecek olsun. Girişten sonra traktör römorkunda 750 m yolculuktan sonra plaja ulaşıyorsunuz.

İncekum Plajı’nın müthiş güzellikte bir kumu var. Denizin rengi insanı büyülüyor. Burası yazın özellikle hafta sonları oldukça kalabalık. Buraya öğlen saat 12’den önce gelmenizi tavsiye ederim. Hafta içi biraz daha sakin. İncekum Plajı’nın konumu burada.

Akyaka Koyları Sıkça Sorulan Sorular

Akyaka’da Deniz Soğuk mu ?

Şöyle belirteyim Akyaka’da deniz genel olarak Muğla’nın diğer noktalarına göre daha soğuk. Bu durumda körfezdeki akıntılar ve Azmak Nehri oldukça etkili. En ılık taraf Akyaka Plajı tarafı. Özellikle Akyaka – Akbük arasındaki yerlerdeki koyların denizi daha soğuk. Yazın sıcağında soğuk su çok iyi gidiyor.:)

Akyaka Denizi Dalgalı mı ?

Akyaka’da bahar ve kış dönemlerinde deniz oldukça dalgalı. Dalganın en az olduğu yerler Akyaka Plajı ve Akbük Koyu. Orman Kampı’nın içindeki koylar oldukça dalgalı. Bu tarafta denize girerseniz dikkatli olun.

Azmak Nehri’nde Yüzülür mü ?

Evet Azmak Nehri’nde yüzülür. Hem de burada yüzmek çok keyifli. Su oldukça soğuk. Derinlik yer yer 2 metreyi buluyor. Burada yüzerken deniz ayakkabınız yanınızda olsun. Bir de nehirdeki tekne trafiğini oldukça dikkat etmenizde fayda var.

Akyaka’da Denize Nerede Girilir ?

Bu sorunun en detaylı cevabını yazımda verdim zaten. Tercih olarak Akyaka Plajı, Orman Kampındaki koyları ya da Akyaka – Akbük yolu üzerindeki yerleri tercih edebilirsiniz. Bizim favori yerlerimiz Akbük, Turnalı, Kleopatra Plajı ve Sedir Adası.

Akyaka Koyları ve Plajları yazımın sonuna geldik. Akyaka ile ilgili yazdığım tüm yazıların bağlantılarını aşağıya bırakıyorum. Sormak ya da paylaşmak istediğiniz bir şey olursa yorumlar kısmına beklerim. Musmutlu gezmeler.:)

14 Yorum

  • Avatar of Bora Kılıç

    Bora Kılıç

    Ben Muğla’da büyümüş biriyim. Çınar Plajı’nda hiçbirşey yokken 90’larda biz oraya balığa giderdik Akyaka’dan tekneyle. Daha sonra burada çektiğim bir sürü resim ve videoyu nette yayınlayınca insanlar gördüler ve sormaya başladılar; nerede burası, nasıl gideriz, nerede kalırız vs vs. Ben de bildiklerimi söyledim soranlara (hala da sormaya devam ediyorlar ben de söylemeye devam ediyorum). Böylece burası meşhur oldu. Geçen yaz gittiğimde ise beni tekim diye içeri almadılar. Sadece aileleri alıyoruz çünkü çok şikayet geldi vs vs dediler. Ben de tartışmaya gerek yok deyip tamam iyi günler diyerek ayrıldım. Flickr hesabında 26 bin resmi olan, Youtube kanalında 900 videosu olan kişiyim. Çoğunluğu da Ege ve Akdeniz sahillerine ait bu resimlerin ve videoların ve hepsi de yüksek kalitede ve çözünürlükte. Eski bir balıkçı, denizci, tur teknesici olduğum için ve 35 yıldır (Yaşım 48) bu bölgeleri karadan ve denizden gezdiğim için buraları en iyi bilenlerden biriyim. Cennet ülkemizi yerli ve yabancı turiste tanıtıyorum ama bazen acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmüyor değilim çünkü benim tanıtımını yaptığım birçok yer sonradan fena halde bozuldu. Bunlara 2 örnek daha vereyim. Birisi Akbük Plajı, diğeri ise Sedir Adası…Daha çok şey yazarım da buraya sığmaz…

    • Avatar of BujuYollarda

      BujuYollarda

      Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Biz de blogger olarak gezdiğimiz gördüğümüz yerleri paylaşıyoruz. Muğla özelinde bize de bazen “buralar saklı kalsın paylaşmayın” diyenler oluyor. Fakat yazmasak da paylaşmasak da sosyal medya sayesinde zaten bir çok yer çok daha ilgi görüyor. Dijital bir dünyadayız artık.

      Ne yazık ki özellikle Akyaka son zamanlarda çok farklı bir yer oldu. Yazın neredeyse adım atacak yer yok hakeza Akbük içinde geçerli bir durum. Bu durum kısa vadede değişmeyecek. Umarım çok daha kötü duruma gelmezler…

      • Avatar of Battal Arican

        Battal Arican

        Bu yaz(2023) yilinda esim kizim ve iki arkadasimizla incekuma gittik cok pahaliydi sadece giris icin kisi basi 120 tl aliyorlat karsiliginda da hic bir hizmet yok sezlong vs almak istiyorsan ekstra ucret oduyorsun butür kiyilarimizin ozel sektore peskes cekilmesi cok aci incekumu tavsiye etmiyorum iyi tatiller

        • Avatar of Bujuyollarda

          Bujuyollarda

          Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Ne yazık ki dediğiniz durum son 3 yıldır Muğlanın her yerinde hissediliyor. Yetkili birileri umarım bu durumun önüne geçer. Ama bundan da çok ümitli değilim.

  • Avatar of Selda

    Selda

    Merhaba, yazınızı okuyarak ve verdiğiniz konumu kullanarak Turnalı Koyu’na geldik, burada Boncuk Camping diye bir yer var sizin bahsettiğiniz alan tam olarak neresi oluyor. Boncuk Camping giriş ücreti istiyor, anlattığınız ücretsiz ve sakin yerleri bulamıyoruz 🙂

  • Avatar of Sedat

    Sedat

    Akbuk yonune dogru Turnalı beach den yaklaşık 1km gözlemlerini yani dan sola donus var o dar yol koya kadar gidiyor bende bütün koylari sıra ile gezdim hepsine nazaran en dertli toplumu turnali
    Ama ben yetkili olsam millete ders olsun diye çekerim çiti kapatırım bütün sahilleri 2 sene ancak temizlenir milletin pisliği inanın bizden adam olmaz .Almanya’daki yaşıyorum hep diyorum her zamanda diyeceğim elin almaninin elinde olsun bu güzellikler adamlar şu kirlenir diye suya girmeye kıyamaz inanın orta bazı plajlara 50 yıldır adım atmak yasak sadece terastan seyredebilirsiniz o kar natürel
    Ama tüm akyakayi afedersi iz Ama bok götürüyor
    Güzelim azmakta bile yüzen Pet şişesinin cips paketlerinin haddi hesabı yok yazıklar olsun Allah yapanın belasını versin.
    Ohhh içimi bosalttim

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.