ekincik koyu ve plajı gezi notları

Ekincik Koyu ve Plajı Gezi Notları | Köyceğiz

Güzelim Muğla Türkiye’nin en uzun kıyı şeridi uzunluğuna sahip ili. Muğla’nın kıyı şeridi uzunluğu yaklaşık 1500 km’ye yakın. Hal böyle olunca Muğla’da eşsiz güzellikteki koy ve plaj sayısı oldukça fazla. Biz Muğla’yı 5 yıldır gezebildiğimiz kadar geziyoruz ama inanın hala gitmediğimiz yerler var.

Kasım 2020’de sokağa çıkma yasakları da henüz gelmemişken Üstünle hadi Köyceğiz’i tekrar gezelim dedik ve yola koyulduk. Rotamızda Köyceğiz sınırlarında bulunan Ekincik Koyu ve Plajı da vardı. Bi güzelde drone uçurduğumuz Ekincik Koyu ve Plajı ile ilgili tüm detayları bu yazımda bulabilirsiniz.

Yazıma geçmeden önce Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan ve Ekincik Koyu’nu da sınırlarında barından Köyceğiz’de, gezilecek yerler ile ilgili tüm detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.
https://bujuyollarda.com/koycegiz-gezilecek-yerler/

Ekincik Koyu ve Plajı

Muğla’nın en güzel ve el değmemiş koylarından biri olan Ekincik Koyu ormanların arasında kalmış, doğal bir limanı sahip enfes güzellikte bir koy. Doğanın içinde, şehir hayatında uzak, mavi ile yeşilin buluştuğu Ekincik Koyu yazın tatil severlerin oldukça fazla tercih ettiği bir yer.

Ekincik Koyu’na Köyceğiz’den giderken gittiğiniz güzergahtaki manzaralar efsane. Biz orada duralım burada fotoğraf çekelim derken 3-4 yerde durduğumuzu fark ettik. Sonunda Ekincik Koyu’na ulaştık ve bizi upuzun bir plaj karşıladı.

ekincik koyu gezi rehberi

Ekincik Koyu’nun denizi nasıl ? Ekincik Koyu’nun kumsalı oldukça uzun. Yazın yüksek sezonda bile kalabalık burada sorun olmaz. Bir de pandemi şartlarını düşündüğümüzde sosyal mesafe açısından gayet güzel bir plaj. Ekincik Koyu’nun denizi tertemiz, denize baktığınızda cam gibi bir deniz görüyorsunuz. Yazın kalabalıkta bu dediğim çok geçerli değil !

Ekincik Koyu’nda yazın deniz suyu sıcaklığı 25-35 derece arasında değişiyor. Sarıgerme ve İztuzu Plajına göre Ekincik’in denizi daha sakin. Deniz sığ değil. Sahilde kum ve taş karışık. Ekincik Plajı çocuklu aileler için oldukça uygun bir plaj. Hazırlıksız gelirseniz sahilde uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler var.

Ekincik Koyu ve Plajı’nda Köyceğiz Belediyesi’nin işlettiği Plaj Cafe-Restaurant işletmesi var. Belediyeye ait bu işletmede birçok sahil işletmesine göre fiyatlar daha uygun. Tesiste soyunma ve duş yerleri mevcut. İki şezlong ve şemsiyeyi 15 TL ödeyerek kiralayabiliyorsunuz. Ekincik Halk Plajı’na giriş ücretsiz dolayısı ile illa şezlong kiralamak zorunda değilsiniz. Gazebo dedikleri yerden yüksekte çardak da kiralayabilirsiniz, gazebo ücreti 70 TL. Bu arada fiyatlar 2020 yılı için geçerli onu belirteyim.

Ekincik Koyu ve Plajı Nerede ?

ekincik koyu ve plajı

Ekincik Koyu ve Plajı Nerede ? Ekincik Koyu ve Plajı, Muğla’nın cennet ilçelerinden biri olan Köyceğiz’e bağlı Ekincik Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Bölgede yapılan mavi yolculukların en önemli duraklarından biri olan Ekincik Koyu’nun son zamanlarda popülaritesi oldukça yükseldi. Köyceğiz’den buraya direkt yol bağlanması bu popülaritenin en büyük nedeni. Ekincik Koyu ve Plajı’nın Google haritadaki konumu burada.

Ekincik Koyu – Köyceğiz arası 36 km,
Ekincik Koyu – Dalyan arası 65 km,
Ekincik Koyu – Marmaris arası 84 km,
Ekincik Koyu – Fethiye arası 100 km,
Ekincik Koyu – Muğla Merkez 84 arası km.

Ekincik Koyu ve Plajına Nasıl Gidilir ?

Köyceğiz’in en güzel koylarından biri olan Ekincik Koyu’na araç ile ulaşım için ilk olarak Köyceğiz’e gelip buradan müthiş Köyceğiz Gölü manzaralı yol ile Ekincik Koyu’na ulaşabilirsiniz. Köyceğiz ile Ekincik Koyu arası 36 km. Yol biraz virajlı fakat manzaralar efsane.

Ekincik Koyu’na en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı. Uçak ile gelip Ekincik Koyu’nda tatil yapmak isterseniz, Dalaman Havaalanın’dan Köyceğiz’e buradan da dolmuş ile Ekincik Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Ekincik Koyu’na Dalyan ve Dalaman’dan gelecek olanlar diğer bir alternatif yol olarak Dalyan (Denizkızı) feribotunu kullanabilir. Kaunos Kral Mezarları manzaralı feribot yolculuğu ile Dalyan Boğazı geçilip Ekincik Koyu’na araç ile ulaşabilirsiniz. Dalaman ve Dalyan’dan Ekincik’e gidenler için feribot yolu daha kısa. Son olarak Marmaris’ten Ekincik Koyu’na araç ile gidecekseniz Köyceğiz’e gitmenize gerek yok. Direkt Aksaz üzerinden Ekincik Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Not: Köyceğiz’den Ekincik Koyuna ulaşım için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dolmuş sefer saatlerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ekincik Koyu’nda Ne Yapılır ?

ekincik koyunda kamp

Ekincik Koyu’nda Ne Yapılır ?

  • Ekincik Koyu’na giderken yolda bir seyir terası ve çeşme göreceksiniz. Burada durun ve seyir terasının manzarasının tadını çıkartın.
  • Ekincik Koyu’nun güzel mi güzel denizinin tadı çıkartın, bol bol yüzün ve dalış yapın.
  • Kamp yapmayı sevenlerdensiniz buradaki bir çok kamp alanında çadırınızı kurup Ekincik Koyu’nun gün boyu tadını çıkartabilirsiniz.
  • Hazırlıklı gelirseniz Ekincik Koyu’nda bulunan piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. Ekincik Plajı’nın bir bölümünde piknik masaları var. Mangal yapmak için iyi bir düzenleme yapmışlar. Burada çam ağaçlarının gölgesinde güzel bir piknik yapabilirsiniz.
  • Ekincik Koyu’nun kayadan yapılmış iskele gibi bir yeri var. Bizim drone uçurduğumuz alan. Bayrağımızın dalgalandığı yer. Burada oltanız varsa balık tutabilirsiniz.
  • Karia yolunun geçtiği Ekincik Koyu’nun güzel ormanlarında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
  • Yaz aylarında Kaunos Kral Mezarları turlarına katılabilirsiniz.
  • Ekincik’e yakın Sultaniye Kaplıcalarına gidip burada çamur banyosu yapabilirsiniz.

Ekincik Koyu’nda Kamp

Ekincik Koyu bir çok kamp severin popüler kamp noktası. Koyda bir çok kamp alanı bulunuyor. Ekincik’te özel kamp alanlarının dışında ayrıca belediyenin de kamp alanı var.

Belediye kamp alanının manzarası çok güzel. Burada çadır başı ücret alınıyor. Çadır başı ücret en son sorduğumuzda 60 TL’idi. Karavan içinde 70 TL alıyorlar. Kamp alanının yanında market var, ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Kamp için Ekincik Koyu’na gitmeden önce araştırmanızı iyi yapmanızı tavsiye ederim.

Belediye kamp alanının dışında da özel kamp alanları var. Aşağıya en bilinen kamp alanlarını yazıyorum. Siz Google yorumlardan iyi araştırıp bu kamp alanlarından birini tercih edebilirsiniz. Zira kamp zevkiniz rezil olmasın.

Ekincik Koyu Özel Kamp Alanları:

  • Ekincik Kamping
  • Salkım Kamping
  • Zeytinlik Kamping Olivium
  • Ekinoks Kamp Alanı
  • Arap Dayının Yeri

Kamp dışında konaklama için alternatif arıyorsanız Ekincik Koyu’nda otel ve pansiyon seçenekleri de mevcut.

Ekincik Koyu ve Plajı Giriş Ücreti

Ekincik Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti yok. Yazın burada giriş ücreti değil de otopark ücreti olarak araç başı 40 TL alınıyor. Biz kış mevsiminde gittiğimizden dolayı otopark ücreti ödemedik.

Ekincik Koyu’na Yakın Gezilecek Yerler

ekincik koyu  giriş ücreti

Ekincik Koyu’nun bulunduğu bölge tam bir cennet desem yanılmamış olurum. Burayı görünce ne demek istediğimi anlarsınız. Ekincik Koyu’na yakın gezebileceğiniz yerleri aşağıya sıralıyorum. Bu yerler hakkında detaylı bilgi için Köyceğiz Gezilecek Yerler başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Ekincik Koyu’na Yakın Gezilecek Yerler

Ekincik Koyu ile ilgili her şeyi yazmaya çalıştım. Bir gün Köyceğiz’e yolunuz düşerse rotanızda kesinlikle Ekincik Koyu ve Plajı olsun. Musmutlu gezmeler.😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.